Sectorul Cultural


Iurie Mihai si amsamblul folcloric

     Satul Costuleni se bucură de o grădiniţă, un liceu, două case de nunţi, o biserică, o bibliotecă, o primărie, un centru medical, o casă de cultură, două terenuri de sport, două centre de gospodărie agricole şi multe cafe-baruri.
     Grădiniţa, locul de unde începe cultura copiilor noştri, educă copiii de la vârsta de trei ani până la vârsta şcolară. Este o grădiniţă cu două etaje şi un teren mare de joacă cu diferite leagăne, tobogane pentru copii. De asemenea cuprinde şi o sală de festivităţi în care se organizează sărbători şi diferite evenimente pe care le cuprinde programul de educaţie.

Grup de urători în faţa primăriei

     Liceul este o clădire cu trei  etaje. Cuprinde sala de festivităţi - care este folosită şi  pe post de cantină, sala de sport, atelier pentru cursul/de muncă şi un teren sportiv. Tot în cadrul şcolii se organizează şi ore de şah, de croitorie, croşetări şi de pictură.
      Casa de cultură, care este situată  în apropierea bisericii, are în cadrul ei o bibliotecă, ce permite copiilor şi localnicilor satului Costuleni acces la informaţii şi literatură.
    Tot în incinta casei de cultură la fiecare sfârşit de săptămână se organizează discotecă pentru tineret. În aceeaşi clădirea  se află şi un cinematograf care nu funcţionează deja de mai bine de 10 ani.

Tinerele speranţe

      Din sectorul cultural face parte şi un internet club care din decembrie 2005 oferă acces cetăţenilor satului Costuleni la reţeaua globală. Deşi numarul celor care solicită acest serviciu este mic, el se măreste pe zi ce trece. Internet-cafe-ul  e situat în incinta casei familiei Viziru.
      Aflându-te în trecere sau locuind în satul Costuleni, găseşti întotdeauna o ocupaţie care să te ajute să te dezvolţi multilateral.

Sârba Costulenilor

0
Hartă site | Aşezarea geografică | Forum | Numere utile | Menţiuni Legale | Parteneri | Contact
© Copyright "Costuleni.com" 2007-2013 toate drepturile rezervate!