Departamentul de Situa┼úii Exceptionale a anun┼úat cod galben de ploi, furtun─â ┼či temperaturi sc─âzute!


De vineri, 24 iunie, seara, ├«n localitatea Costuleni, raionul Ungheni a plouat cu grindin─â! Ofi┼úerul de pres─â al Serviciului Protec┼úiei Civile ┼či Situa┼úiilor Excep┼úionale, Liliana Pu┼čca┼ču, a declarat c─â precipita┼úiile puternice au afectat circa 12 hectare de gr─âdini particulare ┼či 14 hectare cu sfecl─â de zah─âr.

┼×i meteorologii ne dau ve┼čti triste. Pentru perioada 25-30 iunie a fost emis─â avertizare de cod galben de ploi. ├Än aceast─â perioad─â sunt prognozate ploi puternice cu desc─ârc─âri electrice, izolat cu grindin─â ┼či v├ónt puternic p├ón─â la 15-20 metri pe secund─â. ├Än acest sens Serviciul situa┼úii excep┼úionale avertizeaz─â c─â din cauza precipita┼úiilor puternice a crescut riscul de inunda┼úii.

Pe unele r├«ule┼úe ┼či cursuri mici de ap─â este posibil─â cre┼čterea local─â a nivelului apei.
Astfel, comisiile pentru situa┼úii excep┼úionale teritoriale sunt nevoite s─â atrag─â o aten┼úie sporit─â st─ârii barajelor iazurilor din localit─â┼úi ┼či a digurilor de protec┼úie a r├«urilor.

├Än caz de ploi toren┼úiale de lung─â durat─â s─â organizeze posturi de observare pe r├«uri ┼či iazuri ┼či s─â permit─â luarea m─âsurilor oportune de ├«n┼čtiin┼úare ┼či evacuare a popula┼úiei. ├Än capital─â, precipita┼úiile n-au provocat pagube materiale.

Ploile de astăzi au lăsat fără energie electrică mai multe localităţi din întreaga ţară.
Mai exact, este vorba de 31 de localit─â┼úi din raioanele: Anenii Noi, C─âl─âra┼či, Cantemir, C─âu┼čeni, Dub─âsari, H├ónce┼čti, Nisporeni, Orhei, Str─â┼čeni, Taraclia, dar ┼či din G─âg─âuzia.

Potrivit Serviciului Situaţii Excepţionale, deocamdată, alte pagube nu au fost înregistrate. Vremea rea se menţine însă.

Temperaturile vor sc─âdea cu p├ón─â la 10 grade Celsius, chiar din aceast─â diminea╚Ť─â.
Ast─âzi, mercurul din termometre nu va trece de bariera de 21 de grade Celsius ╚Öi va ploua pe tot teritoriul ╚Ť─ârii.

Precipita╚Ťiile vor fi ├«nso╚Ťite de desc─ârc─âri electrice,pe alocuri va ploua cu grindin─â, iar v├óntul va sufla puternic, cu rafale de p├ón─â la 20 de metri pe secund─â.

Nici ├«n zilele urm─âtoare nu vom fi mai noroco╚Öi, meteorologii anun╚Ť├ónd vreme ╚Öi mai rece, de p├ón─â la 19 grade Celsius.


Postat de : Hybris pe 27/06/2011 la ora 16:37:03


Vizualizari: 832      Comentarii: 0


Reveniti la Stiri nationale
Hart─â site | A┼čezarea geografic─â | Forum | Numere utile | Men┼úiuni Legale | Parteneri | Contact
© Copyright "Costuleni.com" 2007-2013 toate drepturile rezervate!