Consiliul Raional Ungheni fara un presedinteBine dispu┼či ┼či cu o dorin┼ú─â mare de munc─â ├«n slujba poporului, ├«n diminea┼úa zilei de 30 iunie, consilierii raionali ├«mbr─âca┼úi la patru ace au venit cu mult ├«nainte de ├«nceperea primei ┼čedin┼úe de constituire a Consiliului raional Ungheni. Din 35 de consilieri ale┼či au fost prezen┼úi 33, au lipsit liberal democratul Dionis Cojocaru ┼či democratul Oleg Malachi.
Pe ordinea de zi au fost incluse c├óteva chestiuni, dar destul de importante: cu privire la alegerea pre┼čedintelui ┼či a vicepre┼čedin┼úilor raionului. Urma s─â se stabileasc─â ┼či num─ârul de vicepre┼čedin┼úi pentru urm─âtorii 4 ani.
├Äns─â p├ón─â a ajunge la examinarea ordinii de zi, consilierii ┼či-au ridicat mandatele, care au fost ├«nm├ónate de c─âtre Alexandru Semionov, membru al Comisiei Electorale Centrale. Apoi au fost f─âcute publice declara┼úiile despre constituirea frac┼úiunilor celor patru partide care au intrat ├«n componen┼úa consiliului. Comuni┼čtii au ├«n componen┼úa frac┼úiunii 14 consilieri, democra┼úii - 5, iar liberalii - 3. Frac┼úiunea liberal democra┼úilor a ├«ntrunit 12 consilieri, cu toate c─â ├«n Consiliul raional PLDM a ob┼úinut 11 mandate. Potrivit listei prezentate de c─âtre Iurie Toma, pre┼čedintele organiza┼úiei teritoriale PLDM, Natalia Munteanu, candidat independent, a aderat la frac┼úiunea acestui partid.
├Än continuare conducerea ┼čedin┼úei noului Consiliu raional a fost ├«ncredin┼úat─â celui mai ├«n v├órst─â consilier, Efim Medvi┼úchi, asistat de Romeo Rusu ┼či Eduard Balan, cei mai tineri consilieri raionali. Pre┼čedintele nici nu a dovedit s─â o declare deschis─â c├ónd liberal-democra┼úii au solicitat ├«ntreruperea lucr─ârilor ei pe o anumit─â perioad─â, pe motiv c─â nicio frac┼úiune nu de┼úine majoritatea din voturi pentru a putea adopta decizii. D├ón┼čii au fost sus┼úinu┼úi de c─âtre comuni┼čti, democra┼úi ┼či liberali. ├Än continuare vor urma negocierile pentru constituirea unei majorit─â┼úi ├«n consiliu ┼či semnarea unui acord de constituire a unei coali┼úii din reprezentan┼úii mai multor partide.
De notat c─â pe parcursul ├«ntregii s─âpt─âm├óni ├«n toate 33 de comune ┼či sate a fost convocat─â prima ┼čedin┼ú─â a consiliilor nou alese.


Postat de : Andrian Cojocari pe 14/07/2011 la ora 17:29:53
Sursa: http://unghiul.info/index.php?option=com_content&view=article&id=1417:consiliul-raional-ungheni-a-fost-constituit-dar-raionul-inc-nu-are-un-preedinte&catid=13&Itemid=27Vizualizari: 993      Comentarii: 5


Reveniti la Stiri nationale
Hart─â site | A┼čezarea geografic─â | Forum | Numere utile | Men┼úiuni Legale | Parteneri | Contact
© Copyright "Costuleni.com" 2007-2013 toate drepturile rezervate!